Kapunyitók tolókapura és úszókapura

Úszó- és tolókapuk automatizálása

Ismeri az érzést, amikor esőben ki kell szállni a kocsiból, kinyitni a kaput, beállni, majd újra kiszállni és becsukni a kaput?

A kapuja automatizálásával ennek könnyedén véget vethet!

A tolókapu mozgató motorok segítségével a bejárati kapunkat kényelmesen – egy gombnyomással – gyorsan és biztonságosan nyithatjuk az autóból bármilyen időben.

Mire kell figyelni tolókapu mozgató motor választásakor?

Először is arra, hogy milyen típusú tolókapunk van, sínen gördülő tolókapu vagy úszókapu. A tolókapukat ugyanis alapvetően erre két alcsoportra oszthatjuk. Kapunyitó motor választása szempontjából nincs nagy különbség a kettő között, azonban két fontos tényező szerepet játszik a különbözőségükből adódóan, ezek pedig a tömeg és a talajtól való magasság. Az úszókapu valamivel nagyobb súllyal rendelkeznek és általában magasabban van a kapura szerelendő fogaslécek csavarozási magassága, mint a sínen futó tolókapuk esetében, ezért a tolókapu motort is jobban meg kell emelni vagy felső füles felfogatású fogasléceket szokás alkalmazni.


A tolókapu mozgató motort csakis megfelelő méretű és szilárdságú betonalapra telepíthetjük, valamint speciális esetekben elfogadott lehet egy zártszelvényes fém konzol is. A mozgás a kapura szerelt fogaslécekkel és motoron lévő fogaskerekes kihajtás segítségével megy végbe. A tolókapu motorok is önzáróak, tehát zárva tartják a kapunkat külső mechanikus zár használata nélkül is. Természetesen áramszünet esetén kulccsal leoldhatóak a kézi mozgatáshoz is.

A toló- / úszókapuhoz való kapunyitó motorok típusának kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni:

ACE FAST kapunyitó
  • a kapu mérete (leginkább a szélesség a fontos, ugyanis bizonyos motorok például túlmelegedhetnek és leoldhatnak nagy szélességű kapuk többször egymás utáni mozgatása esetén)
  • a fogasléc csavarozási helye a kapun, illetve mennyi szabad hely van a nyílás mellett a felfogatáshoz
  • a kapu súlya (optimális esetben a motor teljesítményeknél megadott maximális kapusúlyt lefelezzük, így kapjuk a tényleges és hosszútávon mozgatható max. kapusúlyt
  • a napi használat gyakorisága (ez alapján ajánlunk 230V-os, 24V-os vagy olajos működésű motort)
  • nagy és tömör kapuk esetében a várható szélterhelés
  • egyéb és speciális igények (pl. ne látszódjon – oszlopba épített motor)

Fontos továbbá, hogy milyen minőségű motort választunk és milyen a hozzá tartozó vagy választható vezérlés típusa, tudása és minősége.

Az általunk használt felső-közép kategóriás, prémium minőségű kapumozgató motorok kínálata az összes típust magába foglalja:

  • 230V-os lakossági felhasználásra alkalmas motorok,
  • 24V-os lakossági sűrű nyitású vagy társasházi felhasználásra alkalmas motorok
  • 230V-os olajos kenésű társasházi vagy ipari felhasználásra, kifejezetten nehéz kapuk gyakori mozgatására alkalmas motorok
  • Oszlopba építhető, elrejthető tolókapu mozgató motorok

A leggyakrabban 230V-os lakossági motorokat használunk, amelyek az igényeknek és helyszíni adottságoknak a legtöbb családi felhasználási célú helyen megfelelnek.

Érdekes eset lehet, amikor nincs például személybejáró a nagykapun kívül, ilyen esetekre 24V-os beépített akkumulátoros vagy külső akksis motorjaink nyújtanak biztos megoldást.

A motor vezérlésekről:

A tolókapu motorok irányítását is (vezérlését) a vezérlő elektronika végzi. Tolókapuk esetében ez a motor burkolaton belül kerül elhelyezésre, azaz beépített. Ez az elektronika fogadja a távvezérlők jeleit, ide csatlakoztathatók az egyes biztonsági és kényelmi funkciókat ellátó egységek is (pl. infrasorompók, wifi-s vevők stb.). A tolókapu vezérléseknek is számos változata létezik és a tudásukban is jelentős eltérések lehetnek. A rácsukódás elleni további védelem érdekében infrasorompó pár (fotocella) építhető be.

Így nyílik és záródik egy-egy úszókapu:

Kapunyitó motor szettek tolókapukhoz és úszókapukhoz

Az alábbi árak minta árak és nettóban értendők, nem tartalmazzák az ÁFA-t.

Kapunyitó tolómotor szett

GRITALIA kapunyitó szettek STAR vezérléssel: 109 990 Ft + ÁFA-tól

Telepítés: 55 000 Ft + ÁFA-tól

CARDIN ACE FAST tolókapu motor szett

CARDIN kapunyitó szettek beép. vezérléssel: 122 900 Ft + ÁFA-tól

Telepítés: 55 000 Ft + ÁFA-tól

Természetesen nem csak a képek szerinti termékekkel dolgozunk, az árak pedig függnek az igényektől és a helyszíni adottságoktól is. Minden esetben azt javasoljuk, hogy kérje előzetes ajánlatunkat helyszíni felmérés, vagy legalább email-ben küldött fotók és méretek alapján.

Kapura, kerítésre is szüksége van?

Kapuk és kerítések készítésében is szívesen segítünk!

Cégünk fő profilja az alumínium kerítések és kapuk készítése, de gyártunk acélból, elkészítjük kovácsoltvas vagy akár WPC-s kerítését is.

antracit alumínium kerítés
antracit alumínium kerítés
aranytölgy alumínium kerítés
aranytölgy alumínium kerítés

Lépjen velünk kapcsolatba!

Várjuk szíves megkeresését!