Lakossági szekcionált garázskapuk

Szekcionált garázskapuk telepítése

Kevés a hely a garázsban a nyíló ajtóhoz? Kifelé nem nyílhat? A billenő kapu nem olyan szép, ráadásul kifelé is vesz el helyet a billenésnél? Áthül a garázs és nem tartja a meleget?

A megoldás a szekcionált garázskapu!

Nem csak esztétikus, de kis helyigényű is, valamint a hőszigetelt szendvicspaneleknek köszönhetően még a hőfok is kellemesebb lesz a garázsban!

antracit szekcionált garázskapu

Mi is az a szekcionált garázskapu?

A szekcionált garázskapu függőlegesen nyílik fel a kapusíkban. A kapu egymással zsanérokkal összekötött panelekből áll. Nyitáskor ezek felfelé gördülnek, majd 90 fokos szögben elfordulnak vízszintes helyzetbe. A kapu súlyát rugópár segít emelni, így a kapu működtetéséhez csak kis erő szükséges.

A szekcionált garázskapuk a kapu nyílásán belülre, a fal belső síkjára szerelhetők fel. Speciális esetben a nyílás külső síkjához is szerelhetők, ehhez azonban a nyílás oldalankénti 10-10 cm-es szűkítésére van szükség.

Mire kell figyelni szekcionált garázskapu választásakor?

A helyszín jellemzői

Először is arra, hogy a telepítési helyszín megfelelő-e, pl. rendelkezésre áll-e a szükséges helyigény. A szekcionált garázskapuk vasalatának kétoldalt min. 10-10 cm helyre, felül pedig motor nélkül min. 8 cm, motorral 14 cm helyre van szüksége. Extra nagy méretű kapuknál a felső helyigény min. 20 cm, de adott esetben 35 cm is kellhet. A kapu felső vízszintes mozgási síkját is érdemes ellenőrizni, hogy ne legyen semmilyen “belógó” dolog (pl. csővezeték, lámpa stb.), amely a mozgás útjában lenne.

szekcionalt keret

Hőszigetelés és anyaghasználat

Fontos, hogy a kapu paneljei megfelelő hőszigeteléssel, minőségi felülettel rendelkezzenek, a vasalat pedig lehetőleg a legtöbb részén horganyzott vagy rozsdamentes elemekből álljon. A kapu fontos részei a megfelelő görgők és zsanérok is, amelyek szintén szükségesek a hosszútávú élettartam érdekében.

garázskapu-belül

Színválaszték és festés

Egyéni preferenciaként az elérhető, házhoz passzoló színválasztékot is érdemes alaposan szemügyre venni a garázskapu kiválasztásakor. Színes, famintás panelek esetében ajánlott a fóliás helyett a festett paneleket választani.

szinvalasztek

A mi szekcionált kapuink – EURODOOR


Magyarországon összeállított EURODOOR szekcionált kapuink szendvics szerkezetű paneljei 40 mm vastag poliuretán hőszigetelésből és az azokat közrefogó 0,5 mm vastag acéllemezből állnak. Az alkalmazott poliuretán freonmentes és nem tartalmaz ózonkárosító anyagokat, hogy életre szóló minőségüket mindenki zavartalanul élvezhesse.

HŐSZIGETELÉS

A paneljeinkben lévő acéllemezek egymással nem érintkeznek, így azok találkozásánál hőhíd nem keletkezik. Összetételének és kialakításának köszönhetően a hőáteresztési tényező a felületre vetítve 0,5 W/m2K.

LÉGZÁRÁS

  A poliuretán zárt cellás anyagának, ill. a panelek összeillesztéseit és alját megfelelően tömítő profiloknak köszönhetően garázskapuink kiválóan ellenállnak a pornak, párának, rovaroknak, továbbá a nedvesség útja is elzártnak tekinthető.

  FELÜLET

   Paneljeink alapvető felületkezelési eljárása, hogy a habot közrefogó galvanizált acéllemezt két rétegben festik. Az első réteg egy speciális alapfesték, a második réteg a poliészter fedőfesték. A kínálatunkban szereplő fehér, antracit, sötétbarna, aranytölgy, és dió színeken kívül, egyéni színek is választhatóak a RAL színskála szerint, akár kétoldalon festve is.
   A legjobb festési felülettel azok a panelek bírnak, amelyeknek a felszíne nem teljesen sima, pl.: faeres, így a kisebb karcolásokat elrejtik ezek az egyenetlenségek.

   VASALAT

    A nemzetközileg ismert és méltán elismert DOCO vasalatok adják a kapuink szerkezetének megbízhatóságára a garanciát. A vasalat minden eleme, a rugók mérete mindig az aktuális nyílásméretű kapuhoz, annak panel méreteihez és súlyához optimalizáltan kerül átadásra.

    Lakossági vasalataink: húzórugós, normál és alacsony vasalatú torziós rugós.

    SÍNSZERKEZET

    Sínjeink anyaga hidegen sajtolt, galvanizált acél, teljes hosszában szögvas erősítéssel. A kis felső szerelési helyigény miatt a vízszintes sínszerkezeteink dupla kialakításúak. A gyors beépíthetőség céljából mindezek előszerelten, furatokkal együtt kerülnek szakembereink kezébe a felszerelés során.

    ZSANÉROK

    Zsanérjaink szintén galvanizált 2 mm vastag acéllemezek, amelyek az ujjbecsípődés elleni védelemnek megfelelten vannak kialakítva.

    EGYEDI MÉRETEK

     Az egyedi méretezés lehetőségének eléréséhez kétfajta panel magassággal – 500 mm és 610 mm – rendelkezünk. Ezzel a két mérettel lefedjük a kivitelezhetőség minden lehetőségét, egyes esetekben visszavágva a legfelső panel magasságából. A szélesség és magasság méreteket 5 mm-es lépcsőkben adhatjuk meg, teljesen hozzáigazítva ezzel a garázsaput az egyedi nyílásméretekhez.

     SZÉLESSÉG ÉS MAGASSÁG

     Lakossági kapuink maximális magassága: 3,5 méter
     Lakossági kapuink maximális szélessége: 5,5 méter

     BIZTONSÁG

      Rugótörés védelem
      A folyamatos erőhatás miatt a rugók bizonyos esetekben eltörhetnek. Rugóink egy különleges festékanyag bevonattal rendelkeznek, amely ellenállóbá teszi azokat, minimalizálva ezzel a rugótörés kockázatát. Amennyiben valamelyik rugó mégis eltörne, a beépített rugótörés biztosító azonnal megállítja a lecsukódó kapunkat.

      Ujjbecsípődés védelem
      A kapu panelek, azaz a szekciók találkozásai egymás ívét követik, így megakadályozva az ujjak becsípődését az elemek közé.

      Nyomaték érzékelés, fotocella
      Motoros működés esetén a garázsnyitó motorunknak nyomaték-, azaz ellenállás érzékelővel kell rendelkeznie, amely zárásnál ütközés hatására megállítja és/vagy visszanyitja kapunkat. Lehetőség van infrasorompó elhelyezésésre is. A kibocsátott infrasugár megszakítása szintén megállítja kapunk mozgását vagy ellenkező irányú (nyitó) mozgást vált ki.

      Betörés elleni védelem
      Kézi mozgatás esetén pálcás zárjaink segítségével a garázskapuját is úgy zárhatja, mint bejárati ajtaját. Motoros működés esetén a motorok önzáró funkciója megakadályozza a kapu kézi nyitását.

      szekcionált garázskapu alumínium kocsibeállón
      fehér garázskapu macskaajtóval

      Mozgatási lehetőségek

      Kézi működtetés esetén a garázskapukat fogantyúval és pálcás kézi zárral látjuk el. A rugóknak köszönhetően a kapuk kézi mozgatása sem okoz nehézséget.

      pálcás zár

      Kis árkülönbséggel azonban nagy kényelemre tehet szert egy automatizált, mozgató motorral felszerelt garázskapu által. Vessen egy pillantást garázskapu mozgató motorjainkra, azok működésére.

      Garázskapu motor szett LiftMaster

      Így nyílik és záródik egy-egy szekcionált garázskapu:

      SZÍNVÁLASZTÉK ÉS ÁRAK

      Töltse le PDF árlistánkat és tekintse meg benne teljes szín- és kiegészítő választékunkat aktuális árainkkal együtt!

      Az árak nettóban értendők, nem tartalmazzák az ÁFA-t.

      Az szükséges kiegészítők, szerelési anyag árak függnek az igényektől és a helyszíni adottságoktól is. Minden esetben azt javasoljuk, hogy kérje előzetes ajánlatunkat helyszíni felmérés, vagy legalább email-ben küldött fotók és méretek alapján.

      Tudta, hogy kertkapukkal és kerítésekkel is foglalkozunk?

      Cégünk fő profilja az alumínium kerítések és kapuk készítése, de gyártunk acélból, elkészítjük kovácsoltvas vagy akár WPC-s kerítését is.

      antracit alumínium kerítés
      antracit alumínium kerítés
      aranytölgy alumínium kerítés
      aranytölgy alumínium kerítés

      Lépjen velünk kapcsolatba!

      Várjuk szíves megkeresését!